Добредојдовте на страната на Педијатриска Прва Помош
Овие видеа за обука ги покриваат најважните теми од педијатриската прва помош и CPR.
Тие претставуваат дел од една поопширна алатка за континуирано учење не само за предучилишните и просветните работници, туку и за пошироката јавност. ​
Ви нудиме избор од два типа на серијали.
Краток, составен од 10 важни епизоди, со траење до 1 една минута, и подолг серијал со 12 епизоди, кој зборува подетално за наведените теми.
Кратки видеа:

Кратки совети од Педијатриска прва помош

Кратки совети од Педијатриска прва помош
Што е реанимација?
00:55
Play Video

Што е реанимација?

Помош при задушување кај деца
01:00
Play Video

Помош при задушување кај деца

Губење на свест
00:57
Play Video

Губење на свест

Фебрилни напади
00:53
Play Video

Фебрилни напади

Тешка алергиска реакција
00:33
Play Video

Тешка алергиска реакција

Труења кај деца
00:44
Play Video

Труења кај деца

Крвавење од нос
00:30
Play Video

Крвавење од нос

Повреда на коски
00:28
Play Video

Повреда на коски

Повреди од топлина и студ
00:39
Play Video

Повреди од топлина и студ

Покачена телесна температура
00:36
Play Video

Покачена телесна температура

Педијатриска прва помош

Педијатриска Прва Помош

Педијатриска Прва Помош
1. Четирите принципи на првата помош  во педијатријата
04:38
Play Video

1. Четирите принципи на првата помош во педијатријата

2. Реанимација
14:00
Play Video

2. Реанимација

3.Згрижување при задушување
07:30
Play Video

3.Згрижување при задушување

4. Нереактибилност, колапс и повреди на глава
12:40
Play Video

4. Нереактибилност, колапс и повреди на глава

5. Напади (со и без грчеви)
04:47
Play Video

5. Напади (со и без грчеви)

6. Алергиски реакции, каснатини и убоди
12:00
Play Video

6. Алергиски реакции, каснатини и убоди

7. Труења и ингестии
07:05
Play Video

7. Труења и ингестии

8. Контрола на инфекции
05:14
Play Video

8. Контрола на инфекции

9. Повреда на мускулите, коските и зглобовите
09:52
Play Video

9. Повреда на мускулите, коските и зглобовите

10. Повреди поврзани со топлина и студ
13:02
Play Video

10. Повреди поврзани со топлина и студ

11. Повреди на очите и усната шуплина
05:59
Play Video

11. Повреди на очите и усната шуплина

12. Покачена телесна температура, астма и дијабет
12:37
Play Video

12. Покачена телесна температура, астма и дијабет

Да помогнеме кон побезбедно детство!

Кликнете лајк и споделете ги видеата на вашите пријатели